Hef en Hijs

        “We zijn continu op zoek naar nieuwe producten waarmee u uw projecten nog veiliger en efficiënter kunt uitvoeren”

Abird trainingen op maat – Oogbescherming bij lassen

Voor onze klant hebben wij, in samenwerking met onze leverancier, afgelopen week een training Oogbescherming bij lassen verzorgd. De klant en haar medewerkers zijn nog meer bewust gemaakt van de gevaren van laslicht en de maatregelen die getroffen moeten worden om onherstelbaar oogletsel te voorkomen.

Gevaren bij lassen

Mede door op een juiste manier om te gaan met gevaren, vergt het enorme inzet van een lasser om zijn werkstuk kwalitatief en snel op te leveren. Veelal wordt gelast in een uitdagende - en gevaarlijke omgeving. Gezondheidsrisico’s door straling, licht, lasrook, hitte en werkhouding liggen op de loer.

Tijdens deze training komen verschillende gevaren aan bod veroorzaakt door het uitvoeren van laswerkzaamheden zonder of met verkeerde oogbescherming. Optisch gevaar wordt veroorzaakt door licht, UV licht en IR licht die vrijkomen tijdens het lassen. Mechanisch gevaar ontstaat bij het gebruik van materialen tijdens schuur- en slijpwerkzaamheden. Lasgassen leveren een chemische gevaar op. Oogletsel door lassen kan van tijdelijke of blijvende aard zijn. Voorbeelden van tijdelijk letsel: hoofdpijn, tranende en jeukende ogen. Voorbeelden van blijvend letsel: schade aan ogen door IR licht, dit letsel openbaart zich na jaren en is blijvend en onomkeerbaar.

Bewust maken van risico’s

Het is van belang dat de juiste PBM’s worden gebruikt op de werkplek ten behoeve van het veilig uitvoeren van werkzaamheden. Met deze training wordt u bewust gemaakt van het risico op fysieke schade aan het oog tijdens laswerkzaamheden. U krijgt uitgebreide uitleg over de verschillende soorten oog- en gelaatsbescherming en de bijbehorende normeringen, markeringen en werking. Aan het einde van de training weet u welke soort oogbescherming u dient te gebruiken bij welke laswerkzaamheden.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de training Oogbescherming bij lassen of wilt u dat we een training verzorgen over een andere PBM, neem dan gerust telefonisch of per mail contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

DelenPrinten

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden

Hijstassen

Continu veilig werken met de gecertificeerde hijstas

Lees meer

Social Media

Continu op de hoogte van onze producten, aanbiedingen en diensten.

Lees meer

Weegapparatuur

bekijk hier ons assortiment weeg- & testmiddelen

Lees meer
0180
440 044
24/7 bereikbaar
direct-contact-hefhijs.jpg