Hef en Hijs

        “We zijn continu op zoek naar nieuwe producten waarmee u uw projecten nog veiliger en efficiënter kunt uitvoeren”

Aggregaten en hijsmiddelen voor de bouw van 30.000 m2 bulkopslag

Momenteel wordt er in de haven van Terneuzen door bouwbedrijf Cordeel hard gewerkt aan de bouw van 30.000 m2 droogbulk opslag voor kunstmest. Een indrukwekkend project waarbij onder andere 259 betonnen kolommen worden geplaatst. Vanuit onze vestiging in Zeeland leveren Abird en Hef & Hijs Nederland diverse aggregaten, hijsevenaars en staaldraadtakels aan de materieeldienst van Cordeel Nederland.

 

 

 

Bouw 30.000 m2 bulkopslag

De bulkopslag wordt in opdracht van Vlaeynatie gebouwd op de Axelse vlakte aan de Autrichehaven in Terneuzen. Op deze vlakte is er nog geen netstroom aanwezig en was het regelen van tijdelijke stroomvoorziening één van de eerste eisen om te kunnen werken.

Bij het plaatsen van de betonnen kolommen komt tevens veel hijswerk kijken, waardoor er momenteel ook een grote diversiteit aan hijsmiddelen wordt ingehuurd zoals modulaire spreaders, Tirfor staaldraadtakels, staaldraad kabels en diverse rondstroppen en sluitingen.

Afweging huren en kopen materieel

Cordeel Nederland is een dochteronderneming van de Belgische Groep Cordeel en heeft het hoofdkantoor in Zwijndrecht en nevenvestigingen in Zeeland en Limburg.  De materieeldienst van Cordeel Nederland is gevestigd in Vlissingen en is al langere tijd klant bij Abird. Sinds een jaar wordt er ook regelmatig materieel ingehuurd bij Hef & Hijs Nederland, de in hef- en hijsmiddelen gespecialiseerde dochteronderneming van Abird. Jaap Hoekman, verantwoordelijke voor de materieeldienst legt uit waarom er regelmatig word besloten om materieel in te huren.

 “Wij hebben op onze locatie in Vlissingen een uitgebreid assortiment op voorraad. Maar indien we voor een project niet het juiste materieel in huis hebben, dan maken we de afweging tussen huren en kopen. Regelmatig is het financieel aantrekkelijker om het extra benodigde materieel te huren. Dit is bijvoorbeeld al snel het geval indien het gaat om zeer specialistisch materieel, een korte periode en/of een relatief hoge aanschafwaarde.”  

 

Acuut kunnen reageren, snel kunnen leveren

Bij Cordeel Nederland is men tevreden over de dienstverlening van Abird en Hef & Hijs Nederland. Snelheid van leveren en ad hoc kunnen schakelen zijn belangrijke aspecten voor Cordeel. Jaap Hoekman licht dit toe: 

“We huren regelmatig aggregaten, compressoren en hef- en hijsmiddelen bij Abird & Hef & Hijs Nederland. We zijn zeer tevreden over de service. Zo wordt er altijd acuut gereageerd en snel geleverd. Dat is voor ons heel belangrijk. Een bouwproject mag en kan uiteraard niet stilstaan door het ontbreken van materieel. Tevens wordt er goed meegedacht. Bij een langere huurperiode wordt de huurprijs aangepast, zodat huren voor langere projecten ook financieel aantrekkelijk blijft. We hebben dan geen omkijken naar het onderhoud, geen hoge vaste kosten en toch de beschikking over een uitgebreid assortiment.”

 

Trend in de bouw: Vandaag tekenen en morgen starten

“In de bouw zien wij de trend “vandaag tekenen en morgen starten”. Dit betekent in de praktijk dat de hoeveelheid en het type materieel dat nodig is voor een project pas relatief laat bekend wordt en dan eigenlijk ook direct beschikbaar moet zijn. Voor ons wordt het daardoor steeds belangrijker dat onze leveranciers snel en ad hoc kunnen leveren. In Abird & Hef & Hijs Nederland hebben wij flexibele partners gevonden die alles op alles zet om ervoor te zorgen dat wij tijdig het juiste materieel in handen hebben.”

DelenPrinten

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden

Hijstassen

Continu veilig werken met de gecertificeerde hijstas

Lees meer

Social Media

Continu op de hoogte van onze producten, aanbiedingen en diensten.

Lees meer

Weegapparatuur

bekijk hier ons assortiment weeg- & testmiddelen

Lees meer
0180
440 044
24/7 bereikbaar
direct-contact-hefhijs.jpg