Hef en Hijs

        “We zijn continu op zoek naar nieuwe producten waarmee u uw projecten nog veiliger en efficiënter kunt uitvoeren”

Aan de slag voor de Oasis of the Seas

In Rotterdam zijn we natuurlijk aan grote schepen gewend, maar het cruiseschip de “Oasis of the Seas” is absoluut indrukwekkend. Het schip ligt twaalf dagen bij Keppel Verolme in de Rotterdamse haven en krijgt daar een flinke onderhoudsbeurt. Wij leveren onder andere een grote hoeveelheid hef- en hijsmiddelen voor de onderhoudswerkzaamheden aan de onderzijde van het schip.

De “Oasis of the Seas” is één van de grootste passagiersschepen ter wereld. Het schip is in 2009 opgeleverd door scheepsbouwer STX in Finland. Het is 362 meter lang, 60 meter breed, 65 meter hoog en heeft een diepgang van 9,3 meter. Er kunnen maar liefst 6360 passagiers en 2394 bemanningsleden aan boord. Het schip staat onder andere bekend om zijn Central Park, een groen wandelpark binnenin het schip.

Dinsdagochtend 30 september 2014 kwam de “Oasis of the Seas” aan bij de Cruiseport Rotterdam waar de passagiers van boord gingen. Momenteel ligt het schip bij de werf waar er gedurende 24 uur per dag en 7 dagen in de week onderhoud wordt verricht. In twaalf dagen krijgt het interieur een complete metamorfose, wordt er één van de twee hoofdmotoren uitgewisseld en vindt er een groot onderhoud plaats aan de onderzijde van het schip. 

Voor de onderhoudsactiviteiten worden diverse hef- en hijsmiddelen en enkele kleinere generatoren van ons bedrijf ingezet. Er zijn ruim 50 handkettingtakels en pneumatische kettingtakels geleverd met een WLL variërend van 6 tot 60 ton. Daarnaast leveren we onder andere luchtconditioners, sluitingen en rolwagensets. Het is een mooi en spannend project, want op 13 oktober staan er alweer 6000 nieuwe vakantiegangers klaar om aan boord te stappen.

Bekijk hier de derde video van Keppel Verolme Oasis of the Seas

DelenPrinten

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden

Hijstassen

Continu veilig werken met de gecertificeerde hijstas

Lees meer

Social Media

Continu op de hoogte van onze producten, aanbiedingen en diensten.

Lees meer

Weegapparatuur

bekijk hier ons assortiment weeg- & testmiddelen

Lees meer
0180
440 044
24/7 bereikbaar
direct-contact-hefhijs.jpg