Hef en Hijs

        “We zijn continu op zoek naar nieuwe producten waarmee u uw projecten nog veiliger en efficiënter kunt uitvoeren”

Unieke valbeveiligingsmast mobiele kraan

Hef en Hijs Nederland heeft in nauwe samenwerking met één van haar klanten een unieke valbeveiligingsmast voor mobiele kranen ontwikkeld. Deze compacte uitschuifbare mast biedt een permanente veiligheidsoplossing voor werkzaamheden op de kraan en voldoet aan de steeds strengere veiligheidseisen.

De veiligheidsmast wordt gemonteerd op de kraan, waardoor de kraanmachinist zich altijd eenvoudig kan aanlijnen voor optimale veiligheid. Ook in onverwachte situaties, kan het werk dus gewoon doorgaan.

De Safetower is ontworpen voor de grotere kranen waarbij het aanlijnen tijdens het stapelen van de ballastplaten al snel wettelijk verplicht is. De mast is zowel te monteren op nieuwe als op bestaande kranen en kan worden uitgevoerd in elke gewenste maat. De veiligheidsmast is te verkrijgen met een hand lier, een hydraulische cilinder met handpomp of een hydraulische cilinder met elektrische pomp voor optimaal gemak.

Toepassingen

  • Veilig stapelen van de ballast: Door de mast te plaatsen op het ballastframe kan de machinist zich aanlijnen bij het stapelen van de ballast. De machinist draagt een vanggordel met remshute welke bevestigd dient te worden aan de whydraulische mast. De machinist heeft in dit geval bewegingsvrijheid en is ten alle tijden aangelijnd.
  • Veilig lopen over hoofdmast: Door de hoofdmast te voorzien van twee voorgespannen veiligheidslijnen, kan de machinist zich aan weerzijde eenvoudig aanlijnen voor optimale veiligheid.

DelenPrinten

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden

Hijstassen

Continu veilig werken met de gecertificeerde hijstas

Lees meer

Social Media

Continu op de hoogte van onze producten, aanbiedingen en diensten.

Lees meer

Weegapparatuur

bekijk hier ons assortiment weeg- & testmiddelen

Lees meer
0180
440 044
24/7 bereikbaar
direct-contact-hefhijs.jpg