Hef en Hijs

        “We zijn continu op zoek naar nieuwe producten waarmee u uw projecten nog veiliger en efficiënter kunt uitvoeren”

Weging en zwaartepuntmeting Jacket

Eind augustus heeft Hef & Hijs Nederland in opdracht van ALE Heavylift een weging uitgevoerd van een jacket van de topside “Baltic 2” in Kiel, Duitsland. Dit transformator substation van het Windmolenpark Baltic 2 wordt in september 2014 op haar plek in de Baltische Zee geplaatst

Momenteel is het plaatsen van de fundatie op de zeebodem in volle gang. ALE Heavylift zal voor de opdrachtgever de Topside van 3250 ton met behulp van strandjacks op de fundatie plaatsen. Hiervoor dient het daadwerkelijk gewicht en zwaartepunt bekend te zijn. ALE heeft voor deze weging de apparatuur en expertise van Hef & Hijs Nederland ingeschakeld. 

Hans de Hoon, projectleider van ALE voor het project Baltic 2 vertelt:

"Voor dit project moest het  totaalgewicht en het werkelijke  zwaartepunt (C.o.G.) van de door ons te hijsen constructie worden bepaald. Om dit te kunnen realiseren hebben wij Hef & Hijs Nederland ingeschakeld. Er zijn in totaal 16 loadcells (van 300 en 500 ton) geleverd waarmee met behulp van individuele metingen het totaalgewicht en het zwaartepunt van de constructie kon worden bepaald."

Zowel levering, installatie, uitlezing als rapportage

Voor deze weging zijn de zestien digitale draadloze drukdozen in groepen van vier onder de topside geplaatst. Door de relatief grote onderlinge afstand heeft elke groep drukdozen de resultaten van de weging naar een eigen laptop gestuurd. De weegspecialist heeft de resultaten samengevoegd en zo een gecombineerd zwaartepunt (C.o.G.) en totaalgewicht bepaald. De totale meting is  vervolgens toegelicht en gerapporteerd.

Hans de Hoon vervolgt: “Wij hebben er bewust voor gekozen om de installatie, uitlezing en rapportage te laten verzorgen door Hef & Hijs Nederland. Op deze manier konden wij ons volledig concentreren op het hijsen van de constructie.  De operator van Hef & Hijs Nederland heeft integraal onderdeel uitgemaakt van ons projectteam op locatie.”

“Qua planning, uitvoering en rapportage hebben wij ruimschoots aan de verwachting van onze klant kunnen voldoen. Wij zijn uitermate tevreden met Hef & Hijs Nederland als partner op dit soort projecten. Zij begrijpen wat er bij onze projecten belangrijk is en bieden ons de juiste ondersteuning tijdens  de voorbereiding en uitvoering van ons project.” aldus De Hoon

 

 

De geleverde weegoplossing

Hef & Hijs Nederland heeft een uitgebreide en moderne vloot digitale draadloze weegapparatuur. Het assortiment omvat drukdozen van 25 tot 500 ton en testklokken van 2,5 tot 250 ton. De drukdozen worden geleverd met laptop, de juiste software en communicatieapparatuur. U kunt de weegapparatuur zelf bedienen of gebruik maken van onze specialisten die de weging voor u kunnen uitvoeren. Daarna worden de resultaten van de weging toegelicht en door middel van een rapport met u gedeeld.

 


Klik hier voor meer informatie over ons assortiment op het gebied van weging 

Klik hier voor meer informatie over de diensten van ALE Heavylift

DelenPrinten

Terug naar overzicht

Nieuwsbrief

Meld u nu aan voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden

Hijstassen

Continu veilig werken met de gecertificeerde hijstas

Lees meer

Social Media

Continu op de hoogte van onze producten, aanbiedingen en diensten.

Lees meer

Weegapparatuur

bekijk hier ons assortiment weeg- & testmiddelen

Lees meer
0180
440 044
24/7 bereikbaar
direct-contact-hefhijs.jpg